WINDOWS PHONE 7

Svoj prvi milijun zaradite novim aplikacijama

Glavna ideja pri izradi sedmice jest da se korisniku olakša i ubrza sav posao te da sa svega nekoliko klikova može sve odraditi

Nasljednik Windows Mobilea - Windows Phone 7 najnoviji je Microsoftov proizvod na tržištu smartphoneova, čiji se izlazak očekuje ovo ljeto. Za razliku od svojih prethodnika, sedmica će imati naprednije korisničko sučelje s multitouch tehnologijom.

- Na uređaju se neće više vidjeti klasična “Start” softverska tipka te će cijelo sučelje biti izmijenjeno. Metro dizajn je također novost, a inspiracija su mu znakovi koji vode korisnika - rekao je Ratko Mutavdžić , glavni Microsoftov tehnički savjetnik u regiji koji je uređaju predstavio na predavanju “Introduction to Windows Phone 7 Series”.

Glavna ideja pri izradi sedmice jest da se korisniku olakša i ubrza sav posao te da sa svega nekoliko klikova može sve odraditi .

- S obzirom na ubrzan tempo života i potrebu za puno informacija u kratkom vremenu, sučelje je dizajnirano tako da vam maksimalno pojednostavi rad s uređajem - objasnio je Mutavdžić. Osim što će u telefon biti integrirani Xbox Live i društveno umrežavanje, postojat će i galerija svih Silverlight aplikacija koje će korisnici moći preuzeti. Ako ste programer i poznajete Silverlight i .Net, ubacite se u izradu dobrih aplikacija i zaradite svojih milijun dolara! Zaštitni znak Windows Phone-a 7 bit će tri tipke Back, Windows i Search koji će se nalaziti na svakom uređaju. Prvi komentari korisnika su da će Windows Phone 7 definitivno biti opasna konkurencija ostalim smartphone uređajima na tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:32