SRETNA NOVA GODINA

VIDEO Japanci oborili rekord porukama na Twitteru: U jednoj sekundi čak 6.939

Nije trebalo dugo. Samo četiri sekunde nakon ponoći prvog dana nove godine u Japanu, twiteraši su postavi novi rekord u broju tweetova u sekundi (Tweets per second, TPS). U toj jednoj sekundi slalo se zapanjujućih 6.939 TPS-a koji su prijateljima i pratiteljima željeli 'Akemashite omedetou gozaimasu' to jest 'Sretna Nova godina' na japanskom, javlja Twitter blog .

Na Oshogatsu (japanska Nova godina) Japan doslovno prestane s radom jer ljudi taj dan provode s obitelji i prijateljima koji su im najbliži. Zovu i čestitaju drugim prijateljima te poznanicima za koje znaju da slave.

S populacijom preko 127 milijuna ljudi, poznato je kako sustavi japanskih mobilnih operatera često znaju zakazati stoga su ove godine čestitari 'sve najbolje' odučili poželjeti putem Twittera .

Novi rekord za više od dvostrukog nadmašuje prijašnji - 3.283 TPS-a, postavljen tijekom pobjede Japana nad Danskom za prošlog Svjetskog nogometnog prvenstva. Zapravo, rekord je za Novu godinu rušen čak 68 puta unutar perioda od tri minute.

I Japan nije bio sam u 'novogodišnjem ludilu' na Twitteru. Značajna se aktivnost vidjela i u ostatku svijeta. Pogledajte filmić kako biste vidjeli kako je to izgledalo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:21