GOOGLE

Što se najviše tražilo na webu u 2010. godini? Chatroulette i Justin Bieber!

FILE - In this Monday, April 5, 2010 file photo Canadian pop star Justin Bieber performs at the annual White House Easter Egg Roll in Washington, hosted by President Barack Obama. Thousands of frenzied teenagers, who spent the night camped out by Sydney Harbour, Australia, awaiting a concert from Justin Bieber, surged toward the venue Monday April 26, 2010, sending at least eight girls to the hospital and injuring several more. (AP Photo/Charles Dharapak, File)
 AP
Drugi najzanimljiviji pojam bio je Appleov tablet iPad, dok je u kategoriji sporta to bio SP.

Najveća svjetska tražilica Google objavio je godišnje podatke o pretraživanju preko svoje tražilice, a izgleda da online surfere najviše zanima zabava.

Servis za nasumično videodopisivanje, Chatroulette , iPad i tinejžerska pop zvijezda Justin Bieber najtraženiji su pojmovi u 2010. godini. Konkretnije, to su pojmovi koji su zabilježili najveći rast u pretraživanju (Google ne objavljuje pojmove koji se općenito najviše traže, već one koji su najbrže rasli). Društvene mreže Twitter i Facebook smjestili su se na osmo i deseto mjesto. U kategoriji sporta očekivano je najtraženiji pojam bio Svjetsko nogometno prvenstvo, dok je u novostima bio potres na Haitiju.

Ljude je prestala zanimati svinjska gripa, koja je zabilježila najveći pad upita na tražilici, a jednako tonu i britanska zvijezda Susan Boyle te Michael Jackson koji je u 2009. godini pak bio najtraženiji pojam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:15