PANORAMSKE 360 FOTKE

VIDEO Ljubitelje fotografije oduševit će novitet koji je predstavio Facebook

 Screenshot / YouTube

Facebook od danas ima još jedan novitet - mogućnost izrade i objave panoramskih fotografija od 360 stupnjeva, objavio je na svom profilu Mark Zuckerberg uz primjer fantastičnog pogleda na New York s nebodera One World Trade Center.

Jednostavno uključite način snimanja panorame ili skinite aplikaciju i objavite na Facebooku koji će učiniti ostatak posla umjesto vas. Facebook će prepoznati 360 fotografiju te je prikazati korisnicima drugim načinom, piše Techcrunch.

Njima će se vaša fotografija prikazati kao obična fotografija s dodatkom ‘ručice’ pomoću koje će moći pomicati fotografiju i vidjeti sve kadrove.

I prije Zuckerbergove objave neki slavni profili imali su privilegiju isprobati panoramske fotografije pa tako možete zaviriti u Međunarodnu svemirsku stanicu objavljenu na stranicama NASA-e ili pogledati kako izgleda gomila od stotinjak tisuća fanova na koncertu Paula McCartneyja.

Osim toga, Facebook je predstavio još jedan novitet - objavu videa u komentarima.

Prema predviđanjima u Ciscovom godišnjem izvješću, Visual Networking Index Global Forecast, do 2020. godine video promet predstavljat će 82 posto cjelokupnog internetskog prometa, a zahvaljujući novoj značajki Facebook bi mogao sustići Snapchat u dnevnm pregledu video sadržaja, piše Techcrunch.

Pogledajte kako će izgledati vaše panoramske 360 fotografije:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:54