MICROSOFTOVA KONFERENCIJA

Windays10: Nove tehnologije i opstanak na tržištu

 Tea Cimaš/CROPIX
Ultimativna poslovna tehnološka konferencija Windays10 počinje sutra u Rovinju

ROVINJ - Jubilarni WinDays10, koji ove godine Microsoft organizira u suradnji s Jutarnjim listom, prvi je put podijeljen na dva dijela, WinDays Technology i WinDays Bussiness dio.

Kralj upravljanja vremenom

Brojne tehnološke premijere, poput novog Officea 2010, telefona Windows Phone 7, MediaRooma ili razvojnih alata kakav je Visual Studio samo su dio događanja na WinDaysima koji traju do 23. travnja.

Soumitra Dutta, glavni predavač WinDays Business konferencije, jedan je od rijetkih svjetskih majstora vještine upravljanja vlastitim vremenom. Radi kao profesor na INSEAD-u, najboljoj poslovnoj školi na svijetu, suradnik je Svjetskog gospodarskog foruma te autor nekoliko knjiga. Savjetnik je nekoliko svjetskih vlada i jedan je od najtraženijih svjetskih predavača. Upravo će on polaznike WinDaysa podučiti kako kvalitetno upravljati vremenom te ih usmjeriti kako da njihove tvrtke budu inovativne i konkurentne na sve zasićenijem i zahtjevnijem tržištu.

Wilfried Grommen iz Microsofta govorit će kako izgraditi javnu e-upravu, a moći će se i čuti što je Hrvatska dosad uspjela postići kroz inicijative Središnjeg državnog ureda za e-hrvatsku. Riccardo Illy, šef Illycafea, upozorit će na važnost inovacije i spremnost na stalnu transformaciju ako tvrtka želi opstati i osvajati nova tržišta. Od male obiteljske tvrtke Illy group postao je globalni igrač, prisutan u više od 140 zemalja.

Izlazak iz krize

O modelima izlaska Hrvatske iz krize, potrebi jačanja konkurenosti i novim poslovnim pravilima na Windaysima će govoriti Sandra Švaljek, savjetnica premijerke, Andras Horvai, šef Svjetske banke u Hrvatskoj, Matko Bolanča, direktor Plive i drugi uspješni menadžeri i ekonomisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 21:40