REBOOT INFOGAMER 2018.

ZAGREBAČKI VELESAJAM POSTAJE RAJ ZA LJUBITELJE VIDEO IGARA Dosad najveći InfoGamer nudi igre, e-sports i cosplay natjecanja te druženje s YouTuberima

 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Sajam posvećen video igrama Reboot InfoGamer omogućit će ljubiteljima interaktivne zabave omogućiti da od 21. do 25 studenog ove godine u halama Zagrebačkog velesajma dožive nove virtualne svjetove.

Ovogodišnji, inače sedmi po redu, Reboot InfoGamer u mnogočemu će biti najveći do sad te organizatori s punim pravom mogu tvrditi da je Infogamer izrastao u jedan od najvećih svjetskih sajmova posvećenih video igrama.

Više od 200 izlagača zauzet će više 20 tisuća kvadratnih metara u osam dvorana Zagrebačkog velesajma kako bi predviđenih više od 80 tisuća posjetitelja na više od 1.000 igraćih stanica mogli zaigrati najnovije i najpopularnije video igre na svijetu te isprobati najnovija tehnološka rješenja proizvođača opreme za igranje.

Svoje će igre na sajmu predstaviti velikani poput Sonyjevog Playstationa, Blizzard Activisiona, Ubisofta, Microsofta, Nintenda, Konamija, Bandai Namca i Square Enixa, s tim da će Sony, Microsoft i Nintendo istovremeno demonstrirati i svoj hardware. U tom će im se segmentu sajma pridružiti i Asus, Logitech, Hewlett-Packard, Huawei, LG, AOC, Vivax, MSGW, MS, MSI, Redragon i White Shark.

Kao i prošle godine, na sajmu Reboot InfoGamer odigrat će se finale najvećeg regionalnog e-sport natjecanja - A1 Adria lige (powered by ESL).

Najbolji regionalni igrači igara Clash Royale, Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) i League of Legends (LoL) odmjerit će snage na turnirima u petak, subotu i nedjelju, s tim da će se Clash Royale i Hearthstone igrati u petak, CS:GO u subotu, dok će se veliko finale u LoL-u odigrati u nedjelju. Pobjednik u Clash Royaleu osvojit će novčanu nagradu od tisuću eura, dok će pobjednički tim u igri CS:GO podijeliti 10 tisuća eura.

Uz to, ljubitelji igre Fortnite moći će svakog dana održavanja sajma zakoračiti u specijalnu Fortnite Arenu i natjecati se na 32 vrhunski opremljena računala.

Poznat kao mjesto gdje se mogu vidjeti i zaigrati najbolje video igre koje rade regionalni studiji za razvoj video igara, Reboot InfoGamer ove će godine u sklopu Reboot InfoGamer Indie Games Festivala na sajmišnom prostoru ugostiti i svijetu predstaviti 100 nezavisnih studija iz cijelog svijeta. Najbolje igre i najumješniji studiji kući će ponijeti nagrade za svoj rad.

Ljubitelji video igara koji žele svoju ljubav pretvoriti u karijeru moći će se upravo tome informirati na InfoGameru, što kod samih studija, što kod edukacijskih ustanova koje će također prisustvovati sajmu.

Reboot InfoGamer posjetiteljima će i ove godine omogućiti upoznavanje te druženje s najpopularnijim regionalnim zvijezdama YouTubea i drugih internetskih platformi za stvaranje video sadržaja. Kako organizatori kažu, nemoguće je izbrojati tko će sve doći, međutim među njima će svakako biti Mudja, Chale, Supreme Nexus, PC Axe, Kiki, Duki, AdnanBro, Veki, Pvt. Molester i mnogi drugi.

Igrači video igara koji se vole oblačiti kao likovi iz video igara moći će se prijaviti na do sad najveće natjecanje u cosplayju koje će održati tijekom InfoGamera. Kao i protekle dvije godine, pobjednik natjecanja iduće godine s članovima Reboot tima putuje u Tokyo na Tokyo Game Show, jedan od najvažnijih svjetskih sajmova posvećenih video igrama (drugi i trećeplasirani također će biti nagrađeni - drugi će dobiti Playstation 4, dok će treći kući ponijeti Nintendo Switch).

Ulaznice za Reboot InfoGamer 2018. godine mogu se kupiti u sklopu sustava Entrio, što online, što na fizičkim prodajnim mjestima, a detaljan raspored aktivnosti na sajmu možete provjeriti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:10