POZLILO MU

TRAGEDIJA NA TRAJEKTU Usred vožnje preminuo slavni hrvatski vinar, kapetan je okrenuo brod i vratio se u Split, no pokojniku nije bilo spasa...

U četvrtak navečer na trajektu na relaciji Split - Stari Grad preminuo je poznati hvarski vinar Zlatan Plenković. Kapetan je vratio trajekt kako bi se Plenkoviću pružila hitna pomoć, no na žalost nije mu bilo spasa.
 Tom Dubravec / EPH

Plenković je imao temperaturu i na trajektu mu je pozlilo, rekli su dežurni liječnici u splitskom KBC-u. Koordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica je rekao kako je trajekt isplovivši iz splitske Gradske luke bio na polovici puta prema Hvaru te se nakon što je Plenkoviću pozlilo vratio u Gradsku luku Split.

'Po dolasku u Gradsku luku Plenković je iz broda premješten u kola Hitne medicinske pomoći, a nakon toga trajekt je ponovno isplovio prema Hvaru', kazao je Mrvica.

Plenković je bio jedan od najboljih hrvatskih vinara, njegov crni 'Zlatan otok' ili bijeli 'Pošip' simbol su najboljih vina u zemlji i inozemstvu. Osvojio je brojne nagrade, a zadnja nagrada stigla je iz Francuske gdje je održano natjecanje vina koje se čuva u hrastovim bačvama tzv. premium vina i njegov 'Zlatan plavac grand cru' svrstan je među deset najboljih vina u svijetu.

Časopis 'Svijet u čaši' proglasio je Plenkovića 2015. i 2007. godine za vinara godine u Hrvatskoj. Zlatan je bio i vizionar, kad je kod nas poljoprivreda pala u zaborav, on je podigao vinograde na rodnom Hvaru, ali i širio posao u Baško Polje i do primoštenskog zaleđa, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:13