ULTRASKUPA MODA

Tražite ekskluzivnost? Pogledajte odijelo od 5,2 milijuna kuna

Tamno sivo odijelo načinjeno je od kašmirske vune, svile i dijamanata ukupne vrijednosti 240 karata. Izrađena su svega tri komada
 STUART HUGHES

Najskuplje muško odijelo na svijetu prodavat će se po cijeni od 599 999 funti iliti oko 5,22 milijuna kuna. Njegov ga je dizajner opisao kao primjerak 'ultimativne luksuzne mode'. Odijelo je načinjeno od kašmirske vune, svile i dijamanata, a za izradu je potrošeno više od 600 radnih sati.

Stuart Hughes, 39-godišnji dizajner iz Liverpoola, koji je odijelo izradio ističe kako je na iskoristio gotovo 500 dijamanata koji su pričvršćeni na tkaninu. Njihova ukupna vrijednost je 240 karata.

Načinjena su samo tri takva odijela za cijenu od 5,2 milijuna kuna, a prvo je naručio kupac iz Francuske i to veličinu 41. U cijenu odijela je uključen i dvotjedni put do ljetovališta Arc en Ciel na karipskom ljetovalištu Santa Lucia.

- Ovo je vrlo luksuzno tamno sivo odijelo i njegov će nositelj sigurno iskakati iz gomile - rekao je Hughes.

Dodaje kako je prvi put radio na odijelu te da je posebno ponosan na velik uspjeh.

- Mislim da sam postigao što sam želio, bezvremenski klasik kojeg je ugodno nositi. Nadam se ću uspjeti stvoriti luksuznu modnu marku koja će osvojiti srca kupaca - zaključio je Hughes.

Deset posto financijskih sredstava od prodaje bit će donirano za obnovu razrušenog Haitija.

Hughes je već od prije poznat po svojim superluksuznim gadgetima poput najskupljeg iPhonea na svijetu, raznih televizijskih setova te zlatnog modela automobila Bugatti Veyron.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:22