JEDEM, DAKLE MRŠAVIM

U 66. godini umro Michel Montignac, autor poznate dijetalne prehrane

Bio je autor teorije po kojoj nije dobro u istome obroku miješati ugljikohridrate i lipide, čime je prekinuo niskokalorične dijete. Umro je u 66 godini života
 Vjekoslav Skledar / CROPIX

PARIZ - Michel Montignac, nutricionist i autor uspješnica o mršavljenju i zdravoj prehrani umro je u nedjelju u 66 godini života.

Montignac, koji je bio pretilo dijete, kasnije je postao stručnjak u farmaceutskoj industriji te se 70-ih godina posvetio istraživanju prehrane kako bi riješio svoj problem s viškom kilograma.

Bio je autor teorije po kojoj nije dobro u istome obroku miješati ugljikohridrate i lipide, čime je prekinuo niskokalorične dijete. Teoriju je iskušao na sebi i izgubio trajno 15 kilograma za nekoliko mjeseci.

Godine 1986., objavio je prvu knjigu namijenjenu poslovnim ljudima koji često jedu u restoranima i ona je u Francuskoj postala uspješnica i prodana je u više od 500.000 primjeraka, stoji na Montignacovoj web stranici.

Godinu poslije objavio je knjigu "Jedem, dakle mršavim", namijenjenu široj javnosti, koja se u više od 40 zemalja prodala u 16 milijuna primjeraka.

Bio je popularan i u našoj zemlji gdje su također objavljene njegove knjige, ali i jedna posebno namijenjena Hrvatskoj - "Montignac za Hrvate".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:18