ROĐENA KAO MUŠKARAC

U pubertetu otišao na operaciju promjene spola: Sa 16 godina postao je Jackie i natjecao se za titulu Miss Engleske

Jack je u dobi od četiri godine kazao svojoj majci: 'Bog je napravio pogrešku'
 Facebook

Mnogo mladih djevojaka sanja o tome da postanu poput Jackie Green. Ova devetnaestogodišnja djevojka izgleda kao model, ima porculanski ten i prekrasnu kestenjastu kosu. Međutim, iznenađenje donosi saznanje da Jackie zapravo nije rođena kao žena. Naime, Jackie Green je najmlađa osoba u svijetu podvrgnuta operaciji promjene spola i to u šesnaestoj godini.

Jackie je još u dobi od četiri godine, dok se još zvala Jack, kazala svojoj majci: 'Bog je napravio pogrešku. Ja sam se trebala roditi kao žena.' Zarobljena u tijelu kojeg nije željela, Jackie se u jedanaestoj godini prvi put pokušala ubiti, a istu stvar je ponovila još šest puta do svoje petnaeste godine. Roditeljima je prijetila da će odsjeći svoje genitalije.

Roditelji su nakon toga pristali na to da Jackie bude podvrgnuta operaciji promjene spola. Ona kaže za sebe: 'Ja sam djevojka, uvijek sam to bila. U mojoj glavi oko toga nikad nije bilo dvojbe. Stvar je samo u tome da moje tijelo nije odgovaralo mojim osjećajima i da sam, po mom shvaćanju te situacije, rođena s defektom.'

Foto: Facebook

Jackie je poremećaj rodnog identiteta dijagnosticiran kad je imala pet godina, a već sa 14 godina počela je uzimati hormonsku terapiju, a posljedica toga je da nikad nije doživjela muški pubertet, pa joj se, između ostalog, glas nije produbio.

Kad je imala osam godina, Jackie je poslala e-mail svima u svojoj osnovnoj školi u kojem je objasnila da je ona zapravo djevojčica zarobljena u tijelu dječaka, nakon čega je počela odlaziti u školu odjevena u žensku odjeću. U osnovnoj školi je uglavnom bila dobro prihvaćena, ali su problemi nastali u doba kretanja u srednju školu, kad su joj se neki vršnjaci počeli podsmjehivati i raditi šale na njezin račun. Nakon toga Jackie je upala u psihičku krizu i pokušala samoubojstvo. Željela je pod svaku cijenu napraviti operaciju promjene spola, koja u Engleskoj nije dozvoljena do osamnaeste godine. Zato je, uz podršku roditelja odlučila da krene na Tajland gdje je takvu operaciju moguće izvesti i u ranijoj dobi.Nakon operacije spola, Jackie je u Tajlandu povećala i grudi.

Nedugo nakon operacije Jackie se prijavila na natjecanje za miss Engleske i stigla do polufinala. Jackie već dvije godine ima dečka, kojem je nakon mjesec dana veze priznala da je ona osoba koja je promijenila spol, a on ju je u tome podržao i kazao joj da je već voli i da je ona, što se njega tiče djevojka.

Jackie moli ljude da shvate da transrodne osobe nisu čudaci ili čudovišta, kako ih mnogi znaju nazivati i smatra za sebe da je samo obična cura s pomalo neobičnom životnom pričom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:21