RADOVAN MARČIĆ ZA JUTARNJI

UGLEDNI GASTRO KRITIČAR: ‘Smislio sam kako mogu jesti, a u restoranu neće znati da ih ocjenjujem’

 Ivan Klindić/CROPIX

Poznati gastrokritičar, autor brojnih knjiga na temu, kako to sam voli nazvati po dalmatinski, “spize” i član žirija “Masterchefa”, Radovan Marčić kreće na Slasnu plovidbu. U 45 dana preplovit će Jadran i za čitatelje Nedjeljnog Jutarnjeg već od ovog broja početi otkrivati malo slabije poznate gastrooaze u kojima se može odlično jesti.

- Od 1981. plovim i sastavni dio plovidbe jest i kuhanje na brodu i jedenje u restoranima. Kako sam ja guloz, što po dubrovački znači ljubitelj dobre spize, tako sam većinski jeo u restoranima, a nešto manje kuhao na brodu, pa zato i jako dobro poznajem većinu tih mjesta. Nadam se, naravno, da ću uz preporuku drugih nautičara otkriti i neka nova.

Koji vam je plan?

- U ponedjeljak krećem na plovidbu koja bi trebala trajati 45 dana....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2025 14:33