RUŠENJE STEREOTIPA

'UŽIVAMO U SEKSU, ON NIJE TAKO KRHAK KAKO SE ČINI' Muškarac s invaliditetom i zaručnica u iskrenom videu otvoreno progovorili o svom seksualnom životu

 
 Screenshot/YouTube

Muškarac s invaliditetom Shane Burcaw (27) i njegova zaručnica Hannah Aylward (24) odlučili su javno progoviriti o svom seksualnom životu kako bi razbili zablude da osobe s invaliditetom ne mogu biti fizički intimne sa svojim partnerima.

Tako su Shane i Hannah potpuno iskreno odgovarlai na brojna pitanja obožavatelja o svojim intimnim trenucima u njihovoj vezi u posljednjem videu na njihovom popularnom YouTube kanalu "Squirmy and Grubs".

"Mnogi ljudi pretpostavljaju da to u našoj vezi ne postoji", rekla je Hannah o fizičkoj strani njihove veze. "To je stvarno pogrešan stereotip za sve osobe s invaliditetom."

Shane je rođen sa spinalnom mišićnom atrofijom (SMA), neuromuskularnom bolešću zbog koje mišići s vremenom "propadaju". Od svoje druge godine je u električnim invalidskim kolicama i jedva može pomicati noge i ruke.

View this post on Instagram

Shane and I have teamed up with @laughingatmynightmareinc to create a brand new program that is designed to help people with a disability access the essential items they need during this COVID-19 pandemic. The program is called COVID-19 Resource Relief, and it’s a way for people living with any disability to apply for a 0 Visa Gift Card to help with purchasing essential items during these difficult times. The simple application is now available at the link below, and if you’re approved, the gift card will be mailed directly to your home. Shane and I have donated ,000 to fund the first 20 applications. Our hope is that all of you who are able will consider donating h to to help us fund even more urgent applications. Please consider supporting this vital program if you are able by going to the link in my bio. For many people who live with a disability, quarantine is not a choice, but a necessity for survival. This new program is specifically designed to alleviate that financial burden for people living with disabilities affected by the COVID-19 pandemic. Apply today at the link in my bio if this might be helpful for you!

A post shared by Hannah Aylward (@hannahayl) on

Njihova veza započela je kad je Hannah pogledala dokumentarac 'The Office', koji je glumac Rainn Wilson producirao o Shanevom životu.

Ubrzo nakon toga mailom se javila Shaneu te pohvalila njegov smisao za humor i pisanje, a ubrzo je nakon nekoliko mailova je priznala da je odmah pomislila kako je sladak.

Upoznali su se preko FaceTime poziva, dugo vremena su komunicirali porukama te se na kraju i zaljubili.

Shane i Hannah ubrzo su pokrenuli svoj YouTube kanal kako bi ljude educirali o vezama u kojima jedan od partnera ima neki oblik invaliditeta.

Tako u posljednjem videu posebno su se osvrnuli na brojna pitanja o seksualnoj strani svoje veze.

Objasnili su da iako žele da njihov privatni život ostane privatnim, postoji puno dezinformacija i stigme oko invalidnosti i intimnosti koje su oni ovime željeli odagnati.

'Kada kažemo intimnost, mislimo na seks. Mislim na sve seksualne činove", kazao je Shane.

Par je već govorio o svojoj želji da zajedno imaju djecu, a Shane je u jednom prijašnjem postu na svom blogu objasnio da je 'savršeno sposoban za seks'.

Prvo pitanje u videu koje su pročitali stiglo je od žene s invaliditetom, zanimalo ju je je li se Hannah boji da će tijekom seksa ozlijediti Shanea.

Hannah je priznala da je u početkl strahovala od toga, ali da je s vremenom shvatila da je Shane 'puno manje krhki' nego što izgleda, ali da izuzetno paze na sugurnost.

'Kao što dobro poznajem svoje tijelo i svoje mogućnosti, tijekom ovog razdoblja upoznala sam i njegovo tijelo i znam što mogu, a i on", objasnila je.

No, naravno u početku je bilo raznih situacija, tako se par prisjetio kako je jednom prigodom nakon seksa sagnula kako bi poljubila Shanea te ga slučajno svom snagom lupila laktom te se on previjao u bolovima.

Drugog obožavatelja zanimalo je koliko je komunikacija važna u takvim vezama pogotovo tijekom intimnosti, oboje su se složili da je to i inače vrlo važno, ali je Shane priznao da zna često tijekom seksa zapitkivati zaručnicu je li joj nešto bilo dobro, je li sve u redu, postavljao bi mnogo pitanja dok mu ona ne bi samo rekla da zašuti i uživa.

Oboje ističu da uživaju u svojoj vezi te da su ovim videom željeli razbiti predrasude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:46