VRAĆAJU SE U PRIRODU

FOTO: ZAGREBAČKA KLINIKA ZA TRAUMATOLOGIJU POD OPSADOM ŠIŠMIŠA! Leteći sisavci pronašli dom iza rasvjete u bolničkoj sobi: 'Ovo im nije prvi put'

 
 Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Djelatnici skloništa Dumovec izašli su u četvrtak na intervenciju i spasili devet šišmiša koji su novi dom odlučili izgraditi iza rasvjete u bolnici u centru Zagreba.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba uspješno je okončalo hitnu intervenciju u Klinici za traumatologiju u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici. U jednoj su se bolničkoj sobi iza rasvjete zavukli šišmiši.

‘Našoj ekipi ovo nije prvi dolazak u Traumu zbog šišmiša, no budući da bi se na bolnicu trebale staviti zaštitne mreže, vjerojatno se šišmiši na tu adresu više neće vraćati. Šišmiši su u Hrvatskoj zakonom zaštićene životinje i pri njihovu preseljenju uvijek smo jako oprezni. Zadatke dodatno otežavaju mjesta na kojima se šišmiši udomaćuju. Dakle, s jedne strane imamo zaštićene i osjetljive životinje, a s druge strane nepristupačna mjesta. Zato naša terenska ekipa pri hvatanju šišmiša koristi od ljestvi preko mreža do pinceta’, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

U Klinici je zatečeno devet šišmiša i svi su uspješno ulovljeni te prevezeni u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će tamo biti pregledani te ako se utvrdi da su dobro, odmah će biti pušteni u prirodu.

Današnja zagrebačka priča o šišmišima slučajna je, ali dobra najava Međunarodne noći šišmiša. Ona će se u Zoološkom vrtu obilježiti u subotu kako bi građanima približila važnost zaštite tih jedinih letećih sisavaca.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:44