TEKSAS

'HALO, POLICIJA, NAPUŠIO SAM SE I VIDIM TIGRA! UPOMOĆ!' Ušao u napuštenu kuću, popušio joint i ugledao divlju zvijer, svi su mislili da halucinira

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Vjerojatno ste čuli priče o ljudima koji popuše malo previše marihuane pa vide svakakve stvari kojih zapravo nema. Nešto slično dogodilo se jednom Amerikancu iz Teksasa koji je otišao u napuštenu kuću kako bi u miru zapalio joint, samo da bi tamo ugledao - tigra.

No, u njegovom slučaju tigar je bio itekako stvaran.

Naravno, kad je dotični gospodin nazvao policijsku postaju u Houstonu da im ispriča što je vidio, mislili su da čovjek halucinira. U napuštenu kuću su ipak otišli i tamo je u skučenom kavezu dosita bio veliki tigar. Pokraj njega je bilo nekoliko paketa s mesom, ali osim toga policajci nisu našli druge dokaze da je netko dolazio u kuću, piše BBC.

U priopćenju za javnost rekli su da ih je na veliku mačku upozorio "zabrinuti građanin" koji je u napuštenu kuću ušao samo kako bi "pušio travu".

- Pitali smo ga je li pod utjecajem droge ili je zaista vidio tigra - rekao je policajac Jason Alderete iz Houstona.

Policija je također otkrila da je velika mačka bila zarobljena u nemušto sastavljenom kavezu, čija vrata su bila učvršćena odvijačem i najlonom. Iako je sam tigar bio začuđuje miran s obzirom na nehumane uvjete u kojima je bio zarobljen, pripadnici službe za zaštitu životinja ipak su ga uspavali kako bi mogli izvući iz kuće bez opasnosti.

Tigar je sada premješten u jedno od utočišta za životinje u Teksasu gdje će, valja se nadati, ipak živjeti u nešto boljim uvjetima. Inače, tigrova je u divljini preostalo svega 4000, uglavnom na indijskom potkontinentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:10