NEOBIČAN KUĆNI LJUBIMAC

MISLILI DA SU UDOMILI MALOG BOLEŽLJIVOG MAČKA, ALI SADA IMAJU GRABEŽLJIVCA OD 40 KILA! 'Svjesni smo opasnosti, ali Messi je posebna životinja'

 
 Print screen / Youtube

Par iz Rusije koji je udomio boležljivog mačića iz jednog zoološkog vrta, sada žive s puno većom i potencijalno opasnom životinjom, piše Mirror. Naime, njihova mala maca pretvorila se u odraslu pumu tešku 40 kila.

Mariya i Alexander Dmitriev zaljubili su se u malog bolesnog mačka kojeg su vidjeli u lokalnom zoološkom vrtu. Ponudili su da ga otkupe, a uprava zoo vrta, na njihovo iznenađenje, odgovorila je potvrdno.

Mačku, nazvanom Messi po slavnom nogometašu, posvetili su puno pažnje pa je Messi potpuno ozdravio i počeo rasti. Unatoč tome što je izrastao u jako velikog mačka, Mariya i Alexander odlučili su ga zadržati.

'Ime je dobio još u zoo vrtu u Saransku. Ondje su imali tri male pume i sve su ih odlučili nazvati po slavnim nogometašima u čast svjetskog prvenstva. Kad su mu bila tri mjeseca, Messi je prodan u zoo vrt u našem gradu Penzi. Ondje smo ga prvi put vidjeli i zaljubili se u njega. Dugo smo razmišljali je li mudro i etično imati pumu za kućnog ljubimca, no Alexander je oduvijek želio veliku mačku pa smo pomišljali nabaviti risa. Nismo ni sanjali da ćemo imati pumu', priča Mariya.

Iako je velik, Messi je zbog svojeg zdravstvenog stanja dosegao tek trećinu veličine normalne pume i teži oko 40 kilograma – što je ipak deset puta više od obične kućne mačke.

'Naravno da je opasno imati u kući tako veliki mačku, no Messi je posebna životinja. Svi koji ga upoznaju, vide da je on zapravo čovjek u mačjoj koži. Puno razgovaramo s njim i on odgovara na naša pitanja. Ponekad se i uvrijedi. Stvarno je nevjerojatna životinja. Jako smo sretni s njim i svima bi preporučili da doma imaju divlje mačke', kaže Mariya.

No nisu svi oduševljeni Messijem. Kad je puma došla u kuću, par je već imao mačku po imenu Kira koja nije bila presretna kad je stigao novi, ogromni stanar.

'Uvijek sikće na njega i nije ga baš najbolje prihvatila. Ne damo Messiju da joj se približi jer ne znamo što bi se moglo dogoditi', kaže Alexander.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:42