NEPREDVIDLJIVA ŽIVOTINJA

'NJEGOVA VOLJENA MRVICA SAMO GA JE HTJELA NJEŽNO OBGRLITI' Zmija koju je volio poput vlastitog djeteta koštala ga života: Nije to htjela, sigurni smo

 Facebook

Ljubitelj egzotičnih životinja umro je od gušenja nakon što mu se oko tijela omotala njegova ljubimica, dva i pol metra dugačak afrički piton Tiny (Mrvica). Nesretnog Dana Brandona pronašla je majka Barbara u kupaonici u Hampshireu, a piton se skrivao odmah pokraj ulaza u kupaonicu.

Mrtvozornik Andrew Bradley konstatirao je nesretan slučaj dodajući kako vjeruje da je piton bio ‘sredstvo’ odgovorno za Brandonovu smrt. Bradley smatra da zmija nije bila agresivna prema vlasniku, nego da se najvjerojatnije omotao oko njega u namjeri da pokaže nježnost.

Brandon (31) je preminuo 25. kolovoza, a u kući je držao još devet zmija i 12 tarantula. Istraga je pokazala da je bio odgovoran vlasnik egzotičnih kućnih ljubimaca te da se brinuo o njima i volio ih. Majka je istražiteljima rekla da se Tiny ponekad činio agresivan, piše Guardian.

‘Nekad se znala ispriječiti na putu, siktati i pretvarati se da napada. Brandon joj je znao reći: Molim te, Tiny, ne glupiraj se. Nekad me znao nazvati i reći da moram doći skuhati nešto jer je Tiny danas posebno dobra. Mislim da ga ona nije namjerno zadavila. Bio je posebno obazriv prema Tiny. Govorio je da je jako snažna i prestao ju je stavljati oko vrata jer je bila tako snažna i nepredvidljiva’, rekla je Babs koja je preuzela brigu o sinovim ljubimcima.

Ispričala je da je Brandon držao zmije otkako je navršio 15 godina, a kad je nabavio Tiny, bila je toliko mala da mu je stala u dlan. ‘Ona je bila njegova beba i voljela ga je’, dodala je majka ispričavši kako je prema njoj znala biti agresivna kad bi ušla u sinovu sobu, kao da ga brani.

Patolog dr. Adnan Al-Badri pronašao je jasne znakove gušenja te nedavno slomljeno rebro: ‘Moguće je da mu je na prsima bio određeni pritisak zbog kojeg se ugušio. Međutim, oko vrata ni na prsima nije bilo znakova ozljeda.’

Profesor John Cooper, veterinar i stručnjak za zmije, rekao je da je posjetio Brandona u njegovom domu i pregledao Tiny: ‘Bio sam impresioniran u kakvim uvjetima drži zmije. Bio je iskusan herpetolog, bilo mu je jako stalo do gmazova i imao je super odnos s njima. Nije ih držao iz pogrešnih, mačističkih razloga.’

Dodao je i da bi Brandon znao kako odmotati i opustiti pitona koji se omotao oko njega objašnjavajući da je trik početi od repa. Rekao je i da je neobično da zmija u zatočeništvu nanosi ozbiljne ozljede, a otkrio je i da se Tiny prema njemu postavila obrambeno kad ju je nakon pregleda vraćao u njezin terarij. I on je rekao da ne misli da je Tiny namjerno napala Brandona.

Utvrđivanje točnog uzroka smrti još uvijek traje, no roditelji se ne nadaju da će ikad dobiti točan odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:31