SVI SU PLAKALI

PAS HEROJ PRIJATELJA VRATIO U ŽIVOT! Dramatična operacija mačića Jerryja: Teško se budio iz anestezije, počeo se hladiti, a onda je Tom napravio čudo

 
 FACEBOOK

Nevjerojatna priča o bezuvjetnom prijateljstvu između psa i mačke, koji su postali nerazdvojni nakon što su ih okrutni ljudi bezdušno ostavili na odlagalištu smeća u Bosanskom Brodu, još jednom ganula je cjelokupnu javnost u regiji.

Tom i Jerry, kako su ih nazvali volonteri, nakon spašavanja s ulice i dobivanja privremenog sigurnog smještaja, zajedno su prebrodili novu nedaću, a ljubitelje životinja, koji pozorno prate sve vijesti o ovom preslatkom dvojcu, volonterka Martina Szalay Zeidler na društvenoj mreži izvijestila je o besanoj noći u kojoj je mačić završio na rizičnoj operaciji koja ga je umalo stajala života.

U nastavku prenosimo njezin status koji je rasplakao mnoge:

- Mačić je sinoć (četvrtak navečer) operiran. Zahvat je trajao tri sata.

Lijevo oko bilo je u proptozi. Moralo se hitno operirati, jer su mu sve spone iznutra popucale i sav taj sekret ušao je dalje u glavicu (totalna deformacija tkiva).

Desila se infekcija.

Nakon odstranjivanja bolesnog oka, mačić se teško budio iz anestezije. Počeo se hladiti, bio je na zagrijavanju, činilo se apsolutno sve, a situacija je bila kritična...

Dušu smo isplakali, svi...

A onda su Jerryja dali Tomu, da se oprosti od njega... Tom je cijelo to vrijeme plakao i cvilio u ambulanti...

Pas je počeo lizati mačića, od guze prema srcu, pa opet, opet i opet... Vraćao je svojem Jerryju cirkulaciju prema srčeku...

Jerry je odjednom samo počeo mijaukati, Tom mu je spasio život!

Izgubio je okeco, drugo ima bijeli film ispred zjenice - naš mačić sad je slijep - i danas i sutra moramo mu držati fige - napisala je na Facebooku Martina Szalay Zeidler.

U dirljivoj objavi otkrila je i kako veterinar, koji je operirao Jerryja, zahvat nije naplatio.

- Ovo je čast, upoznati ovako dva posebna i preposebna bića, zadovoljstvo mi je biti dio ove plemenite akcije - izjavio je veterinar velikoga srca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:35