INCIDENT U AKVARIJU

RAZJARENI KROKODIL FIDELA CASTRA NAPAO POSJETITELJA ZOOLOŠKOG VRTA Gospodin je ispružio ruku, a reptil ju je spremno zgrabio i teško ga ozlijedio

kubanski krokodil
 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Muškarac u dobi od 70-ak godina hospitaliziran je nakon što ga je ugrizao kubanski krokodil koji je nekoć pripadao kubanskom vođi Fidelu Castru.

Kako piše BBC, incident se dogodio u utorak u akvariju Skansen u glavnom gradu Švedske, Stockholmu, gdje se održavala tzv. zabava rakova.

Policija je izvijestila kako je "muškarac stavio ruku na pogrešnu stranu sigurnosnog stakla kad ga je životinja napala".

Drugi posjetitelji odmah su priskočili u pomoć ozlijeđenom gospodinu - salvetama su mu pritiskali ranu kako bi zaustavili krvarenje do dolaska hitne pomoći.

- Krokodile držimo skoro 40 godina i nikad nismo imali problema s njima. Dodatno ćemo provjeriti sigurnost njihove zatvorene nastambe kako se ovako nešto ne bi ponovilo - izjavio je upravitelj akvarija Jonas Wahlstrom.

Dva krokodila, Castro i Hillary, Fidel Castro darovao je ruskom kozmonautu Vladimiru Šatalovu 1978. godine, a on ih je proslijedio moskovskom zoološkom vrtu kad su postali preveliki i opasni.

Životinje su 1981. završile u akvariju u Stockholmu.

Upravitelj Wahlstrom 2015. godine osobno je odveo deset mladunaca krokodila na Kubu kako bi se ondje povećao broj jedinki ove rijetke vrste.

Inače, kubanski krokodil endem je kubanske močvare Zapata i Otoka mladosti (Isla de la Juventud). Živi uglavnom u slatkovodnim staništima i od svih krokodila najviše je prilagođen kopnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:18