SERVAL

VIDEO: AFRIČKA DIVLJA MAČKA SNIMLJENA KAKO LUTA TUROPOLJEM! Riječ je o životinji traženoj na crnom tržištu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.12.2019. u 15:06

ZG Danas

 

Turopoljski lug, prostor zbog raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta zaštićen kao Natura2000 područje, posljednjih je dana postao utočište životinji koju nikako ne bismo očekivali na našem području jer ona jednostavno njemu ne pripada.

Prije nekoliko dana muškarac iz Rakitovca snimio je servala - afričku subsaharsku divlju mačku, piše VG Danas. Životinja ima ogrlicu.

Serval je mačka srednje veličine koja naraste do 60 cm i težine od 18 kg, a uglavnom se hrani glodavcima, manjim pticama i gmazovima.

Zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu divljih životinja gdje postiže cijene iznad 10 tisuća dolara. Prema posljednjim informacijama to je bila i sudbina ove životinje koja danas luta šumom turopoljskog luga.

 

Stručnjaci s Veterinarskog fakulteta za VG Danas su potvrdili da se radi o servalu, a neslužbeno se doznaje da je tijekom ljeta ova životinja pobjegla vlasniku u Sloveniji gdje su je u kolovozu i snimili lovci.

U Hrvatskoj nije dozvoljeno držanje divljih životinja. Iz Saveza felinoloških društava Hrvatske doznajemo da ta pasmina u Hrvatskoj nije priznata i nemaju registriranih vlasnika kod nas.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo