RECEPTURE NAŠIH BAKA

'VEĆINA GOSTIJU JEDE MIJEŠANO MESO I ĆEVAPE. PA TO NIJE DALMATINSKO!' Titova kuhara u Kaštelima oduševilo sedam domaćih jela koja polako izumiru

 
Jože Oseli
 Ivana Topić / Slobodna Dalmacija
 

Niti jedan gost neće zapamtiti boju tapeta u hotelskoj sobi ili restoranu, ali hoće što je dobio na tanjuru! - iza ove rečenice krije se (pre)bogato iskustvo vrhunskog svjetskog kuhara, Slovenca Jože Oselija.

Sedamdesetogodišnji majstor od "kuhače", svjetski poznati chef, boravio je u Hrvatskoj, preciznije u Kaštelima, tijekom nedavnog "Gastronomskog tjedna", jednog od sedam tematskih tjedana manifestacije "Kreativno proljeće", piše Slobodna Dalmacija.

Glavni gost, među mnogim majstorima kuharima, bio je upravo gospon Jože, kojeg mnogi znaju i kao kuhara-batlera Josipa Broza Tita. Naravno, to nije bio kraj njegove karijere - nakon što se afirmirao kao glavna osoba u kuhinji državničke rezidencije na Brdu kod Kranja, nakon protokolarnih "kužinavanja", otisnuo se u svijet.

- ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 16:50