ISTRAGA KOMISIJE

VELIKI USPOREDNI TEST HRANE IZ NJEMAČKE I HRVATSKE Jedemo li u Zagrebu isti proizvod kao i u Berlinu?

Istraživanja o usporednoj kvaliteti pokazala su da proizvođači ne šalju jednake proizvode u ‘staru’ i ‘novu’ EU
 EPH
Istraživanja o usporednoj kvaliteti pokazala su da proizvođači ne šalju jednake proizvode u ‘staru’ i ‘novu’ EU

Riblji štapići u Danskoj imaju sedam posto više ribe nego u Češkoj. Čokoladni namazi su masniji i pretrpaniji šećerom, u mesnim proizvodima je “pileći nadomjestak” umjesto svinjetine, ekstra djevičansko maslinovo ulje pomiješano je s drugim rafiniranim masnoćama, a konzerva tune s manjim udjelom ribe košta gotovo dva puta više nego “originalna”.

Bolji okus

Poražavajući su to rezultati brojnih europskih istraživanja o usporednoj kvaliteti proizvoda koji nedvojbeno dokazuju ono na što se potrošači već godinama žale: proizvođači ne šalju proizvode iste kvalitete u zemlje “stare” članice Europske unije kao u nove, poput Bugarske, Rumunjske i - Hrvatske.

Istraživanja su uglavnom obuhvatila brendove proizvoda najvećih svjetskih proizvođača robe široke potroš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 23:11