SVI U ZATVOR

VEZA IZ PAKLA ZAVRŠILA JE TRAGEDIJOM Zaručnica uspješnog pilota ubila njihovo dijete, ali je tek poslije otkriveno zašto je doživjela živčani slom

 
 Facebook

Na božićnoj zabavi svoje aviokompanije, stjuardesu Magdu Lesicku (33) prije devet godina neodoljivo je privukao pilot Peter Chivlers (33). Ona je baš završila studij književnosti i napustila je rodnu Poljsku te se zaposlila u Ryanairu, piše Daily Mail.

Oboje su u to vrijeme imali bazu u Njemačkoj. Nakon zabave, Lesicka je Peteru ponudila prijevoz do njegovog stana, a onda je tamo provela noć.

Par se odmah zaljubio i ubrzo su se skupa preselili u Veliku Britaniju, gdje je Peter dobio premještaj.

2012. godine ju je zaprosio, a 2015. rodio se njihov sin James.

Gledajući njegov profil na Facebooku neupućeni promatrač bio bi uvjeren da je mladi bračni par proživljavao idilu. Stvarnost je, nažalost, bila puno drugačija.

Iza Peterove iznimne karijere koja je bila u usponu skrivao se izuzetno agresivan muškarac, bolesno ljubomoran i sa strašnim promjenama raspoloženja.

Facebook

Svoju zaručnicu godinama je psihički i fizički zlostavljao, gotovo od prvog trenutka kad su se upoznali, otkriveno je tijekom suđenja.

Lesicku je nazivao ovcom, a sebe njezinim vlasnikom. Vrijeđao ju je pred prijateljima, a u trenucima bijesa je čupao svoju kosu i tjerao ju je da ju proguta.

Nesretna žena pokušavala ga je ostaviti nekoliko puta, a u jednom periodu pomirbe nenadano je zatrudnjela iako je pila kontracepcijske tablete.

Kratko nakon porođaja su se stvari smirile, ali se njegovo sadističko ponašanje uskoro opet vratilo. Znao joj je gnječiti bradavice ispod odjeće i ponižavao ju je na sve moguće načine. Ponekad ju je davio samo da joj pokaže snagu.

Facebook

"Kasnije bi me pogledao tim svojim nježnim pogledom i ispričavao... Kad je bio ljut bila sam sigurna da me mrzi", ispričala je Lesicka.

Jednom ju je tijekom izlaska odvukao u kut i lupao je šakama oko njene glave, zato jer je razgovarala s drugim muškarcem.

Chilvers je paralelno započeo vezu s drugom stjuardesom.

Lesicka se nakon brojnih svađa i pomirba uspjela odseliti od njega i u ljeto 2017. godine s dječakom, koji je uskoro trebao napuniti dvije godine, živjela je u iznajmljenom stanu u Manchesteru.

Peter se bojao da bi mogla odvesti njihovog sina u Poljsku pa ju je bjesomučno nazivao na mobitel i prijetio joj.

Govorio joj je da je jadnica, da on ima moć i da će je policija uhititi istog trena ako poželi odvesti sina.

"Ne želim da James ima polubraću s nekim kretenom nego da ima pravu braću i sestre", govorio joj je uz brojne prijetnje i uvrede.

Facebook

Lesicka je u to vrijeme guglala pojmove poput 'oružje za samoobranu' 'ubijanje u samoobrani... Prijavila gaa je policiji, posjetila je Centar za pomoć zlostavljanim ženama te je kontaktirala odvjetnika.

No, ništa joj nije pomoglo, a Peter ju je i dalje potpuno izluđivao.

Ona je u jednom trenutku doživjela živčani slom te je 26. kolovoza izbola svog sina nožem, a onda je pokuaša ubiti i sebe. Iako si je probila plućno krilo, uspjela je preživjeti.

Osuđena je za ubojstvo i dobila je 15-godišnju zatvorsku kaznu.

Sada je nakon dugog sudskog postupka na 18 godina zatvora osuđen i njezin bivši zaručnik, a šokantni dokazi su tek sad javno objavljeni.

"Kada smo započeli vezu Peter ničime nije dao naslutiti da će postati čudovište koje sam kasnije upoznala. Želim da javnost zna što mi je napravilo njegovo zlostavljanje. Uništio me. Nemam pojma kako je to uspio i vjerojatno ću provesti ostatak života kako je ambicioznu i sigurnu ženu pretvorio u ovo što sam sada", napisala je iz zatvora Lesicka, koja je posvojeno dijete.

Facebook

Chilvers, koji čeka izvršenje zatvorske kazne, živi s novom djevojkom Lisom Spencer, također stjuardesom, i njihovo dvoje djece u dobi od godinu i pol i deset mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:50