Martin Riese zna puno o vodi. On je certificirani sommelier za vodu u Ray’s & Stark baru u Los Angelesu, a 2008. napisao je cijelu knjigu o vodi pod nazivom 'Svijet vode'. Za Business Insider odgovorio je na pitanje koje mnoge ljude muči godinama.
Zašto je voda iz slavine ponekad jako bijela, a onda se s vremenom razbistri?
- Ako je vaša voda u čaši mliječno bijela, trebali biste pozvati vodoinstalatera. Naime, voda nije nezdrava za piće, no očito je da u cijevi postoji rupa kroz koju ulazi zrak. Zamućenost vode stvaraju zapravo sitni mjehurići kisika. Cijevi su pod tako velikim pritiskom da uvlače zrak u vodu gdje ostaje 'zarobljen' u obliku sitnih mjehurića. Kada pustite vodu iz slavine, zbog kisika izgleda poput gaziranog pića. Kad nestane pritiska iz pipe, oslobađanjem mjehurića, ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....