U posljednjih nekoliko tjedana, dok su kupci nastojali stvoriti zalihe hrane koja će potrajati, u svijetu je značajno porasla prodaja konzervirane i zamrznute hrane, a u porastu je bila čak i prodaja zamrzivača. No mnoge među nama učili su da su svježe voće i povrće najhranjiviji proizvodi.
Činimo li, posežući za konzerviranim ili zamrznutim namirnicama, medvjeđu uslugu svojem zdravlju?
Fatima Hachem, više nutricionistica pri UN-ovoj specijaliziranoj Organizaciji za hranu i poljoprivredu (FAO) kaže da je važno upamtiti kako je hrana najhranjivija u doba branja. Svježi plodovi počinju propadati čim se uberu jer su zemlja iz koje rastu i stabla na kojima rastu za njih glavni izvor hranjivih tvari i energije, piše BBC.
"Svježe povrće namijenjeno termičkoj obradi može izg...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....