Žene koje jedu puno masti, osobito zasićenih masnoća imaju veći rizik za razvoj nekih vrsta raka dojke, pokazalo je novo istraživanje.
Ipak, ne može se još dokazati da je prehrana s visokim unosom zasićenih masnoća isključivi razlog da žene obolijevaju od određenih vrsta raka dojke, već da opasno podiže opasnost za obolijevanje, upozorava vodeća autorica studije dr. Sabina Sieri iz Nacionalne fondacije za istraživanje raka u Milanu.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
- Unos zasićenih masnoća treba biti što je moguće više u skladu nutritivno adekvatne prehrane – upozorila je.
Zasićene masti u prehrani najčešće dolaze iz mesa i drugih životinjskih proizvoda kao što su maslac i sir.
Istraživački tim prat...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....