Ljudi koji jedu mnogo zasićenih masti, tzv. loših masti kojih ima primjerice u maslacu ili govedini, imaju veće izglede razviti rak pluća u odnosu na osobe koje su na nemasnoj prehrani, pokazuje novo istraživanje.
U usporedbi s odraslima koji nisu unosili mnogo masti, ljudi koji su jeli najmasniju hranu imali su 14 posto veće izglede za rak pluća, utvrdilo je istraživanje. Za sadašnje i bivše pušače dodatni rizik za rak pluća, kao rezultat masne prehrane, je 15 posto.
Dok je najbolji način smanjivanja rizika raka pluća nepušenje “zdrava prehrana može također pomoći smanjivanju rizika pojave raka pluća”, kazala je koautorica studije Danxia Yu s Vanderbilt University Medical Center u Nashvilleu, Tennessee.
“Naše otkriće pokazuje da povećanje unosa nezasićenih masti uz...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....