DODACI PREHRANI

EVO KAKO NAS TRUJU Masnoća vam nije najveći neprijatelj, ovi opasni aditivi u hrani uzrokuju rak i autoimune bolesti

 Vlado Kos/CROPIX

Veći su vam neprijatelji aditivi i sve ono što se krije u hrani nego masnoće - sve češće ponavljaju liječnici i nutricionisti, uz savjet kako bismo u trgovini, prije nego što stavimo namirnicu u košaru, najprije trebali prekontrolirati E-brojeve na etiketama, piše Slobodna Dalmacija.

"Jedi kuhano, sine", vjerojatno i vama majka ponavlja svaki dan, a na što redovito odmahujete rukom. No, trebali biste je poslušati.

Svježa hrana, pripremana kod kuće, za razliku od one industrijske, "oslobođena" je od 100 aditiva – e-brojeva koje su hrvatski stručnjaci sastavili na listu opasnih dodataka hrani. Iako je većina aditiva bezopasna, velika je lista "kemije" koja svakodnevno prođe kroz naše tijelo, a potom može uzrokovati niz bolesti, od autoimunih oboljenja do raka.

Što sve r...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 18:13