Nakon analize više od 900 jogurta na britanskom tržištu znanstvenici upozoravaju da su mnogi jogurti prepuni šećera i da se javnost ne smije zavaravati da konzumira zdravu namirnicu, prenosi BBC. Znanstveni tim sa sveučilišta Leeds utvrdio je da su tzv. organski jogurti bili među najzaslađenijima i sadržavali su više šećera na 100 grama proizvoda od gaziranih pića.
Tek se prirodne ili grčke jogurte moglo svrstati u skupinu napitaka s niskim udjelom šećera. Prema rezultatima istraživanja objavljenima u časopisu BMJ Open najviše šećera sadržavali su tzv. jogurt deserti - prosječno 16,4 grama na 100 grama proizvoda. U toj kategoriji po udjelu šećera su i proizvodi poput čokoladnog moussea ili rožate koji ne sadrže jogurte.
Drugi po redu najslađi jogurti bili su "...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....