“Roditelji se trebaju educirati o hrani, znati što je nutritivno kvalitetno, a što dječjem organizmu čine šećeri”, kaže dr. Ana Balažin Vučetić, koja je, iako liječnica, pedijatrica, tek s vlastitom bolešću, kad su joj dijagnosticirali celijakiju, počela učiti kako hrana može biti i velik problem i djelotvoran lijek.
“Bolest mi je došla kao pozitivna stvar, jer na Medicinskom fakultetu mi učimo o hrani za već bolesne, ali ne učimo o hrani kao prevenciji bolesti”, govori.
Među ostalim, naučila je što organizmu, pogotovo dječjem, čine šećeri, pa danas svojeg četverogodišnjeg Mihaela nastoji hraniti sa što manje šećera, pogotovo industrijskih.
“Djeca koja jedu dodane šećere imaju veće izglede da će imati probleme s koncentracijom, slabiju pažnju, manj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....