ODUŠEVIT ĆE VAS

Kako jesti kruh, a da se ne debljate? Poznati nutricionist otkrio trik koji u tome pomaže

Kruh, ilustrativna fotografija

 -/Wavebreak/Profimedia/-/wavebreak/profimedia
Najveći problem bijelog kruha je što, zbog visokog glikemijskog indeksa, prebrzo oslobađa energiju pa podiže razinu šećera u krvi
Najveći problem bijelog kruha je što, zbog visokog glikemijskog indeksa, prebrzo oslobađa energiju pa podiže razinu šećera u krvi

Kad razmišljamo o mršavljenju, a ovih dana razmišljamo, računamo da je kruh prva stvar koju valja izbaciti iz prehrane.

Lijepa je vijest da postoji zdravija alternativa koja daje priliku da se ne odreknemo u potpunosti ove komponente redovne prehrane, piše Daily Mail.

Stručnjaci su, naime, otkrili trik kako jednostavne ugljikohidrate u kruhu pretvoriti u zdravije, odnosno "otpornije" ugljikohidrate.

Ako vam se zaista teško odreći kruha, a htjeli biste smršavjeti, kako piše Daily Mail, možda će vam biti lakše primijenite li trik koji će navodno prepoloviti broj kalorija koje unosite kruhom.

Trik je u tome da kupljeni ili ispečeni kruh stavite u zamrzivač! Zašto? Jer se, poput kuhanja i hlađenja, zamrzavanjem škrob pretvara u otporni škrob. Zvuči začudno, ali to znači da vaše ti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 00:07