Je li goji bobica uistinu toliko zdravija od bobičastog voća koje se uzgaja u Hrvatskoj? Je li kokosovo ulje zdravije od suncokretovog? Nutricionistica Vesna Bosanac je časopisu Like! otkrila prednosti, nedostatke i razloge popularnosti svake od takozvanih 'supernamirnica'.
Cimet (Cinnamomum zeylanicum)
Zahvaljujući antioksidativnom djelovanju svojih komponenata, cimet ima pozitivan učinak na desne, pomaže u zaštiti debelog crijeva od pojave raka, štiti stanice mozga i snižava koncentraciju masnoća, LDL-a i ukupnog kolesterola u krvi. Nadalje, povećava osjetljivost stanica na inzulin, što je od koristi u prevenciji i liječenju šećerne bolesti tipa II. Cimet ljudi konzumiraju i s obzirom na činjenicu da pozitivno djeluje na zglobove. Ulje cimeta djeluje protiv bakterija i gljivica....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....