Jedan od osnivača Bostonske pivovare, Jim Koch, tvrdi da zna mali trik uz pomoć kojeg ljudi mogu piti cijelu noć, a da se ne napiju.
U intervjuu za Esquire, Koch je otkrio da je tajna u kvascu.
- Prije nego što počnem piti progutam suhi kvasac pa se zbog toga ne napijem - izjavio je Koch te je rekao kako je trik u tome što pojede jednu čajnu žlicu po piću prije nego što počne piti.
- Ukusniji je ako ga pomiješate s jogurtom - dodao je pri tome napomenuvši da se kvasac može kupiti u svakoj trgovini.
Koch je objasnio da aktivni suhi kvasac sadrži enzime koji razgrađuju alkohol: alkohol-dehidrogenaze.
Ti enzimi pretvaraju molekule alkohola u ugljik, vodik i kisik, što je proces koji se događa kada jetra razgrađuje alkohol.
Prema tome, jedenje kvasca prije konzumacije alkohol...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....