RAZGRAĐUJE ALKOHOL

KAKO PITI I NIKADA SE NE NAPITI? Naučite jednostavan trik uz kojeg ćete ostati trijezni

 Neja Markičević/CROPIX

Jedan od osnivača Bostonske pivovare, Jim Koch, tvrdi da zna mali trik uz pomoć kojeg ljudi mogu piti cijelu noć, a da se ne napiju.

U intervjuu za Esquire, Koch je otkrio da je tajna u kvascu.

- Prije nego što počnem piti progutam suhi kvasac pa se zbog toga ne napijem - izjavio je Koch te je rekao kako je trik u tome što pojede jednu čajnu žlicu po piću prije nego što počne piti.

- Ukusniji je ako ga pomiješate s jogurtom - dodao je pri tome napomenuvši da se kvasac može kupiti u svakoj trgovini.

Koch je objasnio da aktivni suhi kvasac sadrži enzime koji razgrađuju alkohol: alkohol-dehidrogenaze.

Ti enzimi pretvaraju molekule alkohola u ugljik, vodik i kisik, što je proces koji se događa kada jetra razgrađuje alkohol.

Prema tome, jedenje kvasca prije konzumacije alkohol...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 17:13