Plijesan je u većini slučajeva dobra indikacija da se hrana pokvarila, a većina će ljudi hranu koja je popljesnivila baciti, piše The Huffington Post. To je u većini slučajeva dobra odluka zato što neke plijesni proizvode mikotoksine, otrovne tvari od kojih će vam biti zlo.
Međutim, to ne znači da će vam od sve i svake plijesni pozliti. Plavi sirevi poput gorgonzole, koji su prekriveni plijesni, tražena su roba diljem svijeta.
Američko ministarstvo poljoprivrede na svojim je stranicama izdalo upute za rukovanje s hranom koja se bez obzira na pojavu plijesni može jesti.
Sljedeću hranu nakon odstranjivanja plijesni prema uputama možete nastaviti jesti:
1) Suhomesnati proizvodi
Ostružite plijesan i nastavite uživati u svojim sušenom mesom. Dapače, normalna je pojava da proizvod...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....