ČUVAJTE SE MIKOTOKSINA

KAKO PROCIJENITI KOJU JE HRANU SIGURNO POJESTI ČAK I KADA DOBIJE PLIJESAN Doznajte koju hranu tada smijete, a koju nikako ne smijete pojesti

 Steve Marcus / REUTERS

Plijesan je u većini slučajeva dobra indikacija da se hrana pokvarila, a većina će ljudi hranu koja je popljesnivila baciti, piše The Huffington Post. To je u većini slučajeva dobra odluka zato što neke plijesni proizvode mikotoksine, otrovne tvari od kojih će vam biti zlo.

Međutim, to ne znači da će vam od sve i svake plijesni pozliti. Plavi sirevi poput gorgonzole, koji su prekriveni plijesni, tražena su roba diljem svijeta.

Američko ministarstvo poljoprivrede na svojim je stranicama izdalo upute za rukovanje s hranom koja se bez obzira na pojavu plijesni može jesti.

Sljedeću hranu nakon odstranjivanja plijesni prema uputama možete nastaviti jesti:

1) Suhomesnati proizvodi

Ostružite plijesan i nastavite uživati u svojim sušenom mesom. Dapače, normalna je pojava da proizvod...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 19:26