NAJVEĆI BROJ UGRAĐENIH SYNERGY LEĆA

Klinici Svjetlost uručeno veliko priznanje svjetske kompanije

 Klinika Svjetlost
 

Thomas Müllner, menadžer iz kompanije Johnson & Johnson Vision, uručio je prof. Gabriću i njegovom timu certifikat za najveći broj ugrađenih Synergy leća. Radi se o velikom uspjehu jer su Synergy leće najnovije generacije koje su lansirane prošle godine nakon velikih ispitivanja koja su se provodila u 8 Europskih centara izvrsnosti, jedini iz cijele Istočne Europe bila je Svjetlost, a danas ovaj certifikat potvrđuje da je Svjetlost ugradila više ovih revolucionarnih leća nego ostali centri.

Synergy predstavlja novost u kirurgiji oka, tako što kombinira tehnologiju proširenog raspona vida za daljinu i srednju udaljenost, te multifokalnu tehnologiju za blizinu. Pacijenti ugradnjom leće dobivaju dobar vid na svim udaljenostima, što u potpunosti pacijenta rješava naočala.

Klinika Svjetlost

U Svjetlosti se multifokalne leće ugrađuju više od 20 godina. Do sada su takve leće ugrađene tisućama ljudi te brojnim slavnima među kojima su Tim Roth, Ivana Trump, Armand Assante, Rade Šerbedžija i brojni drugi.

Ovakve leće predstavljaju jedino pravo rješenje za probleme sa čitalačkom (starosnom) dioptrijom. Prezbiopija ili starosna dalekovidnost dio je prirodnog procesa starenja oka. Počinje se javljati u ranim četrdesetim godinama. Uzrokovana je smanjenom mogućnošću mišića u oku koji savijaju našu prirodnu leću (leća ima oblik diska pri gledanju na daljinu, a nalikuje kugli kada gledamo na blizinu). Također se s godinama događaju i promjene u strukturi leće i ona gubi elastičnost koju je imala u mladosti. Glavni simptom prezbiopije je otežano fokusiranje slike i zamućen vid na blizinu, osoba ju najčešće primijeti kada kod čitanja slova postanu nejasna i premala. Kod dužeg gledanja na blizinu dolazi do naprezanja i umora očiju, koju često prati suzenje, ponekad i glavobolje. Ove su smetnje jače izražene u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Klinika Svjetlost

Ugradnjom leća nove generacije kao što je Synergy postiže se odličan vid na svim udaljenostima i sloboda od naočala.

Klinika Svjetlost vodeća je oftalmološka ustanova u Hrvatskoj, ali po mnogim pokazateljima i Europi, što ovo priznanje dokazuje. Svjetlost danas posluje u Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banjoj Luci, Novom Sadu, Budvi i Skopju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:31