ZAGREB - Kolumne vrsne hrvatske biokemičarke Donatelle Verbanac, koja radi kao docentica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, i koja je od studenoga 2009. do lipnja 2011. godine u Jutarnjem listu pisala sjajne tekstove o hrani i njezinim sastojcima, objedinjene su u knjizi ‘Volim gorko!... i druge priče o tome kako dobro i zdravo jesti’. Promocija knjige održana je u ponedjeljak u Zagrebu.
“Kako je meso odigralo ključnu ulogu u evoluciji, ili zašto je šećer slatki ubojica gori od alkohola, saznat ćete kroz pravi spoj popularnog i znanstvenog.
Zašto je gorak okus maslinovog ulja dobar za zdravlje, kako odabrati odgovarajuću sol za pojedino jelo ili kada debljina postaje opasna bolest, samo su neka od aktualnih pitanja na koja ćete dobiti odgovore u ovoj zbirci kolumni”, napisa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....