SOLARNA DJECA

Liječnici u čudu: Braća iz Pakistana preko dana su aktivna djeca, a noć ih potpuno paralizira

 Getty Images / Getty Images

Devetogodišnji Abdul Rashid i 13-godišnji Shoaib Ahmed iz Pakistana normalna su i aktivna djeca preko dana. No čim padne noć obojica braće upadnu u vegetativno stanje u kojem su potpuno paralizirani - u nemogućnosti su micati se, ali i govoriti.

Liječnici su potpuno zbunjeni stanjem ovih dječaka. Javed Akram, profesor medicine s pakistanskog Instituta medicinskih znanosti koji je posjetio dječake, kazao je za Associated Press da ne znaju što uzrokuje da se njihova tijela po noći jednostavno ugase.

- Ovo je veliki izazov. Naši liječnici rade testove kako bi ustanovili zašto su djeca aktivna danju, no ne mogu otvoriti svoje oči, govoriti ili jesti čim sunce zađe - kazao je.

Braća se nalaze u Islamabadu na testiranju koje financira Vlada, pošto dječaci dolaze iz siromašne obitelji. Uzorci njihove krvi su uzeti i poslani na daljnje testiranje, a istraživači su uzeli i uzorke zraka i tla oko njihove kuće.

Iako su liječnici potpuno zbunjeni, njihov otac Mohammad Hashim misli da zna o čemu se radi - on vjeruje kako njegovi sinovi dobivaju energiju iz sunca.

No liječnici njegovu teoriju odbacuju pošto su dječaci aktivni tijekom dana čak i u mračnim prostorijama ili pak kad je vani oblačno.

Otac i majka dvojice dječaka su prvi rođaci i dvoje od šestero njihove djece umrlo je u ranoj dobi. Ostalo dvoje djece nemaju nikakvih problema.

Stanje ove braće ostaje medicinski misterij no obitelj se nada da će testiranja dati odgovore o njihovom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:24