POLIKLINIKA OPTOTIM

Luksuz za pacijente u srcu Zagreba

ZAGREB - Kada se prije godinu dana pojavila ideja novog standarda u medicini za novo doba znanje su ukrstili jedan dizajner interijera i vrhunski oftalmolozi. Odlučili su u srcu Zagreba, u jednom od najljepših dijela arhitekture Stjepana Planića, u zgradi u Bogovićevoj 1 ponuditi posve novi koncept pristupa i luksuza za pacijente, s pogledom na Trg Bana Jelačića i vrhunskom dijagnostikom. Stvorili su Poliklinku Optotim .

U središnjem dijelu prostorije s pogledom na Trg Bana Jelačića akvarij s morskim ribama, u pozadini pomno birana opuštajuća glazba, posvuda decentni detalji poput lampi od murano stakla, podovi od egzotičnog palisandera, pultovi od orahova drva i police od medijapana visokog sjaja stvaraju zanimljivu kombinaciju boja i tekstura.

Posve neobičan koncept svjetskog standarda, u interijerističkom dijelu osmislio je Mihael Đipalo.

„Bila je to sjajna prilika da primijenim znanje stečeno na studiju dizajna u Milanu. Planićeva zgrada za mene je jedan od njegovih najboljih radova, želio sam da se zadrži stil i osmisli interijer koji će biti luksuzan i ugodan za pacijente, te funkcionalan za osoblje poliklinike“ – objašnjava uspješni mladi poduzetnik.

No luksuzan prostor bez vrhunske usluge ne bi značio mnogo, stoga je Mihael ukrstio koplja s vrhunskim hrvatskim oftalmolozima.

„Tražio sam suradnike iza kojih stoje neupitni rezultati radi i međunarodna potvrda“ – objašnjava Đipalo kako se njegova vizija na sreću se poklopila s liječničkom i nakon godine dana u srcu Zagreba osvanula je oftalmološka poliklinika koja je uvela posve novi standard u zdravstvu.

Spas za oko u smirujućem ambijentu

Zamisao je objašnjavaju, temeljena na kvaliteti, a ne kvantiteti kvadrata i osoblja. Bolest je sama po sebi posebno stanje i ono što pacijentu treba je sigurnost da je u pravim rukama, a potom i osjećaj ugode. Tako je prostora za specijalističku dijagnostiku uspješno transformiran u luksuzni.

„U brižnom odnosu liječnik prati stanje pacijenta od dijagnoze do izlječenja. Ekskluzivan pristup jamči da će o pacijentu uistinu brinuti jedan liječnik, najbolji za to područje bez mogućnosti da se najavi jednom, a tijekom izlječenja prolazi „kroz ruke“ nekoliko liječnika“ – objašnjava voditeljica poliklinike „Optotim“ mr. Nela Bučević.

Takav ustroj rada ostvarenje je sna i za vrhunske stručnjake stražnjeg i prednjeg segmenta oka, stručnjake medicinske retine, laserskog skidanja dioptrije...

„Ovakav koncept omogućuje liječniku da se posve posveti pacijentu, uzimajući u obzir sve njegove potrebe, ali i vrijeme“- pojašnjava mr. Bučević.

„Bolesti očiju sve su prisutnije, od senilne makularne degeneracije i svega onoga što nažalost s godinama dolazi i neizbježno je poput mrene, glaukoma i ostalih bolesti. Bolesnih je sve više i željeli smo ponuditi najkvalitetnije što je trenutačno moguće.“

Luksuzni apartmani s pogledom na „špicu“

„Unatoč činjenici da je u pitanju bolest, trudimo se da se pacijent osjeća „što manje bolesnim“. Daleko od vreve bolnica i neizbježnih psihoza, naši pacijenti su po potrebi smješteni u luksuznim apartmanima, s pogledom na čuvenu zagrebačku špicu i hotel „Dubrovnik“.

U slučaju operativnog zahvata, ako pacijent dolazi izvan Zagreba, brinemo o njegovom transportu s aerodroma, smještaju, najboljoj usluzi. Umjesto bolničke hrane, naši pacijenti imaju hotelski meni i u svakom trenutku osjećaj da nisu u izvanrednom stanju nego trenutak do povratka svakodnevnim životnim navikama“ – kaže mr.Bučević.

Tri apartmana namještena su po standardima de lux hotela. Iako ponuda navodi na zaključak kako je riječ o ponudi teško dostižnoj hrvatskom standardu, u poliklinici „Optotim“ mr. Bučević objašnjavaju da nije tako.

„Cijena medicinskih zahvata je laički rečeno „standardizirana“, a usluga koju nudimo mimo uobičajenih standarda naš je način kako da budemo kvalitetniji od ostalih“

Privatno u funkciji javnog

Tim poliklinike „Optotim“ želi biti i u funkciji javnog kroz edukaciju i usavršavanje mladih liječnika koji će imati priliku učiti od najboljih, ali i kroz informiranje određenih društvenih skupina kojima se putem stručnih predavanja nude najnovije informacije o zdravlju oka.

U reprezentativnoj kongresnoj dvorani od 115 četvornih metara, koju Planić okreće prema Trgu bana Jelačića, organiziraju stručne skupove, telekongrese sa stručnjacima svjetskog glasa koji su ujedno i njihovi suradnici na području „trećeg mišljenja“.

„Oko je malo, ali je kako u šali volimo reći – pedantno podijeljeno. Normalno, nije svaki oftalmolog stručnjak za svaki segment oka, zato je važno imati mišljenje najboljih. Otvarati oko nije ugodna pomisao ni jednom pacijentu, što je i posve razumljivo i voli biti siguran da je dijagnoza besprijekorna. U slučaju da postoji bilo kakva dilema, u poliklinici „Optotim“ koristimo mišljenje naših kolega sa svjetskih klinika i na to smo izuzetno ponosni“ - kaže mr.Bučević.

Poliklinika „Optotim“ nesumnjivo je pomakla granice na području oftalmologije te dodatno naglasila razliku od klasičnih poliklinika posebnim ugođajem opuštenosti i smirenosti koja je pacijentima iznimno važna.

Institut za oftalmologiju - Poliklinika Optotim

Bogovićeva 1/III

10000 Zagreb

Telefon 01 4832 395

Fax 01 4832 393

www.poliklinikaoptotim.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:37