Rodney Bilton, profesor emeritus sa Sveučilišta Liverpool John Mooresm i stručnjak u području biokemije proveo je 15 godina tražeći znanstveno utemeljen odgovor na pitanje što jesti da bi čovjek ostao zdrav i vitak. I otkrio je neke vrlo neobične stvari koje odudaraju od dosadašnjih spoznaja o zdravoj prehrani.
Jedite nezrele banane
Zelene banane, kao i cjelovite žitarice i neke vrste povrća, sadrže takozvani otporni škrob, najvažniju vrstu topivih vlakana. Topiva vlakna se ne probavljaju u tankom crijevu već se postupno apsorbiraju u tijelu dajući mu dugotrajnu zalihu energije.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
Otporni škrob je ugljikohidrat, ali za razliku od ostalih ugljikohidrata, ima takav kemijski sadržaj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....