Urednik bloga Dianovo posvećenog dijabetičarima vodio je razgovor s jednom od vodećih hrvatskih nutricionistkinja, Anitom Šupe. Posebno je intrigantno čuti što Anita Šupe, autorica knjige "Znanjem do zdravlja", misli o integriranju hrvatske tradicionalne kuhinje sa suvremenim nutricionističkim konceptima. Mogu li, recimo Dalmatinci, Slavonci ili Zagorci samo malo izmijeniti stoljetne recepte s viškom ugljikohidrata te zaustaviti epidemiju pretilosti i dijabetesa?
Nedavno smo na velikom skupu dijabetologa čuli podatak kako broj amputacija zbog dijabetesa u Slavoniji u zadnjih deset godina raste. To se dešava bez obzira na razvoj medicine i znanosti. Nekako je lako posumnjati da u Slavoniji nešto nije u redu s prehranom. Mislite li da bi Slavoncima mogla pomoći LCHF dijeta? Vole k...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....