ĆELAVOST JE OPET SEKSI

Ne opterećujte se što gubite kosu. To vas može dovesti do statusa velikog zavodnika

Najzgodnije obrijane glave izmamit će uzdahe trećine žena

U Kremlju su se smjenjivali savršeno pravilnim redoslijedom. Ljenin je bio ćelav, a Staljin kosat, Hruščev nije imao kose, Brežnjev jest. Niz su nastavili Andropov, Černenko, Gorbačov, Jeljcin i Putin... Vrhunac političkog razvoja u prošlom stoljeću Velika Britanija doživjela je pod Winstonom Churchillom i Clementom Attleejem, a s porastom gustoće kose vođa koji su naslijedili te moćne lidere (uz možda jednu ili dvije iznimke) kao da je opadala njihova sposobnost...

Privlačniji su bez kose

Minimalistički look, već stoljećima predmet debata i sukobljavanja mišljenja jesu li ćelavi muškarci privlačniji od onih s više kose, ponovno je zaintrigirao modne policajce. Ovaj put su fanfare u korist minimalističkog looka zasvirale s druge strane Velike bare, i to pod parolom da je ćelavost ponovno jako seksi.

Na vrhu Brynner

Prema indeksu najpoželjnijih obrijanih glava u SAD-u, koji je tim povodom sastavio Wall Street Journal, samim vrhom najprivlačnijih muškaraca (koji pate od androgene alopecije ili su se namjerno obrijali) i dalje suvereno vlada pokojni legendarni glumac Yul Brynner. Njega u stopu prati performer Jamie Foxx, koji već neko vrijeme promovira kratki jež look, te Bruce Willis, Kelly Slater i Andre Agassi.

Ohrabrujući rezultati

Jesu li oni sposobni izmamiti više uzdaha, prije ne tako mnogo vremena pokušala je doznati i jedna domaća anketa, i to na internetskom portalu Forum.hr, u kojoj je sudjelovalo 220 glasača.

Pokazalo se da muškarce bez kose privlačnijima smatra 25,45 posto ispitanika, a onih kojima su “dobri i ćelavi i oni s kosom” bilo je 29,55 posto.

Rezultati su, dakle, ohrabrujući pa što onda muškarce uopće potiče na to da si i dalje čine medvjeđu uslugu neprivlačnim prebacivanjem ostataka kose na jednu stranu a la Donald Trump, zapitali su se nedavno naši američki kolege?

Šišanje na nulericu

Odgovori muških sugovornika potaknutih na razgovor bili su zanimljivi. Neki su smatrali da se treba “naviknuti na prirodni gubitak kose”, a bilo je i onih koji su priznali da su jedva čekali dvotjedni godišnji odmor da obriju glavu, nakon čega su postali gotovo ovisni o šišanju na nulericu.

Manjak kose muškarcu može poslužiti kao savršeno oružje protiv onih koji bi mu htjeli dati više godina nego što ima, a osim toga mu pomaže i da na licu do izražaja dođu oči i struktura kostiju. A to je ono što žene primjećuju i vole.

Zaljubimo se za samo 20 stotinki

Ako ste u društvu osobe koja vam je privlačna, a niste sigurni da je osjećaj obostran, znajte da će se to vidjeti puno prije nego što ste mogli i pomisliti; proces zaljubljivanja trajat će samo 20 stotinki.

Do te su spoznaje, naime, nedavno došli znanstvenici za Syracuse Universityja, West Virginia, i ženevskog sveučilišnog psihijatrijskog centra. Oni su svoja istraživanja objavili u Journal of Sexual Medicine.

Koristeći magnetsku rezonancu u pokušaju da doznaju kako ljubav utječe na mozak, istraživači su zaključili da se u procesu zaljubljivanja zajedno aktivira čak 12 dijelova mozga, pri čemu se oslobađaju kemikalije poput dopamina, oksitocina, adrenalina i vazopresina, a koje potiču stanje euforije, baš kao kad je netko high jer je na kokainu.

Njihovo je znanstveno istraživanje također pokazalo da ljubav iz strasti utječe na sofisticirane intelektualne procese u mozgu (zaljubljeni, primjerice, imaju bolju mentalnu reprezentaciju i moć stvaranja metafora) te pokreće centar za zadovoljstvo. Bezuvjetna pak ljubav, poput one između majke i djeteta, najčešće aktivira srednji dio mozga.

Pokazalo se i da oni koji su se upravo zaljubili imaju znatno višu razinu faktora zaduženog za rast živaca, koji je ključan za opstanak čulnih neurona i koji može smanjiti neuronsku degeneraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:36