Prošla su vremena običnog, čvrstog i kiselkastog jogurta - jedinog kakvog su mogle kupiti generacije naših roditelja. Danas hladnjaci trgovina vrve svim mogućim vrstama i okusima jogurta - od čvrstih, light, tekućih, preko voćnih i kremastih do obogaćenih "dobrim" bakterijama, vitaminima... Ukratko, jogurt se probio i u područje deserta, a s uvođenjem proizvoda obogaćenih žitaricama i voćem postao je i cjelovit lagani (među)obrok. Uza sve to i dalje je zadržao titulu jedne od najzdravijih namirnica koja nas, zahvaljujući mliječnim fermentima koje sadrži, štiti od stresa, probavnih tegoba, posljedica antibiotskih terapija itd.
Što rade mliječni bacili
Zahvaljujući živim mliječnim fermentima i vitaminima B skupine te visokom postotku kiselosti jogurt je odličan regulat...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....