ZDRAVI OBROCI

Niti jedan dan bez jogurta

 Thinkstock
Jedan od glavnih parametara za utvrđivanje kvalitete i svježine jogurta je udio živih mliječnih fermenata
Jedan od glavnih parametara za utvrđivanje kvalitete i svježine jogurta je udio živih mliječnih fermenata

Prošla su vremena običnog, čvrstog i kiselkastog jogurta - jedinog kakvog su mogle kupiti generacije naših roditelja. Danas hladnjaci trgovina vrve svim mogućim vrstama i okusima jogurta - od čvrstih, light, tekućih, preko voćnih i kremastih do obogaćenih "dobrim" bakterijama, vitaminima... Ukratko, jogurt se probio i u područje deserta, a s uvođenjem proizvoda obogaćenih žitaricama i voćem postao je i cjelovit lagani (među)obrok. Uza sve to i dalje je zadržao titulu jedne od najzdravijih namirnica koja nas, zahvaljujući mliječnim fermentima koje sadrži, štiti od stresa, probavnih tegoba, posljedica antibiotskih terapija itd.

Što rade mliječni bacili

Zahvaljujući živim mliječnim fermentima i vitaminima B skupine te visokom postotku kiselosti jogurt je odličan regulat...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2025 16:27