VAŽNE SPOZNAJE

NJEMAČKI STRUČNJACI RAZBIJAJU MITOVE O ZAMRZNUTOJ HRANI 'Pojma nemate koliko se potpuno netočnih stvari širi o njoj!'

 Steve Marcus / REUTERS

Zadnja stvar koju većina zaposlenih nakon napornog dana po povratku s posla želi kada stigne kući je utrošiti sat ili dva na spravljanje kvalitetne večere, zbog čega mnogi obroke pripremaju tijekom vikenda, zamrznu ih u manje porcije i po potrebi tijekom tjedna podgriju u mikrovalnoj ili u klasičnoj pećnici.

Neki od nas vole preskočiti proces guljenja, rezanja i sjeckanja povrća pa vrijeme štede kupnjom gotovoga zamrznutog proizvoda, koje, po mišljenju članova njemačke udruge za prehranu, nezasluženo ima lošu reputaciju.

Ističu da je zamrznuto nasjeckano povrće često bolja opcija od svježega.

- Kada govorimo o količini vitamina u povrću, u zamrznutom ih često može biti više nego u svježem - kaže Ina Bockholt iz berlinskoga Instituta za provjeru kakvoće namirnica....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 23:18