Kad zagrizete ukusnu jabuku, čini se da je sve tako jednostavno: seljak ubere jabuke, zatim ih netko utovari na kamione i odveze do trgovine, a odatle ih vi u vrećici odnesete do svoje kuhinje. No, taj put baš i ne izgleda tako. Da budemo precizniji, hrana prolazi kroz dosta toga kako bi posve preobražena stigla do vas, od tretiranja antibioticima do klornih kupki i oblaganja voskom. Neki od tih koraka nisu nikakva opasnost, već samo nepotrebno trošenje novaca, no neki mogu biti vrlo štetni za zdravlje.
Voće i povrće se premazuje voskom
Kako bi se spriječilo oštećivanje kore u transportu, stvaranje plijesni i dehidracija u skladištu, neke vrste voća i povrća (primjerice jabuke i krastavci) premazuju se s nekoliko kapi rastopljenog voska. – Naše tijelo taj vosak ne probavlja pa ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....