UKUSNO, A VRLO ŠTETNO

OVAJ PROIZVOD NEŠTO JE NAJGORE ŠTO MOŽETE IMATI U FRIŽIDERU Pun je antibiotika i hormona, te uzrokuje upalne procese i brojne bolesti

Ilustracija
 Arhiva / HANZA MEDIA
Kokoši se tove antibioticima i hormonima, a losos sojom i sumnja da je već genetski modificiran...
Kokoši se tove antibioticima i hormonima, a losos sojom i sumnja da je već genetski modificiran...

Uz divne fotografije svježeg mesa i ribe proizvođači nam u reklamama na televiziji pričaju bajke o kvalitetnim, pažljivo odabranim sastojcima za njihove paštete. Kažu da za svoje paštete koriste pažljivo odabrano kokošje meso. To je bajka br. 1, piše Slobodna Dalmacija.

Za paštete se koriste ostaci ostataka mesa najlošije kvalitete, koje se ne može plasirati za druge svrhe. To su kokoši iz masovnog uzgoja, tovljene neprirodnom hranom – koncentratima, antibioticima i hormonima, kako bi brzo narasle do neprirodne veličine. Za paštetu od lososa sigurno se ne koristi divlji losos do kojeg je teško doći, već onaj iz uzgoja.

Te se ribe tove žitaricama i sojom, žive u skučenim uvjetima gdje se lako šire bolesti, a zbog toga se tretiraju antibioticima i drugim kemikalijama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2025 12:12