ZBOGOM NAJDRAŽI

POZDRAVITE SE SA ŠPEKOM, KOBASAMA I PLJESKAVICAMA Svjetska zdravstvena organizacija objavila da spadaju među glavne uzročnike raka

 Andrija Lučić / CROPIX

Špek, pljeskavice i kobasice povećavaju rizik od pojave raka, kažu zdravstveni djelatnici. Svjetska zdravstvena organizacija upravo je procesuirano meso navela kao jednu od supstanci koja, uz cigarete i azbest, najviše uzrokuje rak, piše Daily Mail.

Svježe crveno meso također se našlo na popisu kancerogenih tvari, no ipak je nešto manje opasno nego procesuirani proizvodi.

Nova saznanja o štetnosti nekih tipova namirnica još su jedan u nizu udaraca koje je primila industrija brze hrane. Također, nova će istraživanja bitno utjecati i na nove smjernice i upozorenja koja će morati biti istaknuta na ambalaži.

Nova klasifikacija Svjetske zdravstvene organizacije stiže usred povećane zabrinutosti da konzumacija mesa povećava rizik od obolijevanja od brojnih bolesti i da je kriva z...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 00:26