Osobe koje jedu tri šnite bijelog kruha dnevno imaju veći rizik za prekomjernu tjelesnu težinu i pretilost, pokazalo je novo istraživanje predstavljeno na Europskom kongresu o debljini održanom u Bugarskoj.
Španjolski znanstvenici sa Sveučilišta Navarra otkrili su da studenti koji jedu tri šnite bijelog kruha dnevno imaju čak 40 posto veći rizik da za pet godina postanu debeli u usporedbi s osobama koje bijeli kruh jedu jednom tjedno. S druge strane, nisu otkrili povezanost između debljine i konzumacije kruha od cjelovitih žitarica, a pretpostavljaju da je razlog tome što kruh od cjelovitih žitarica ima više vlakana i složenih ugljikohidrata pa pruža duži osjećaj sitosti.
Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr
Z...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....