ODRŽAVANJE KOSE

Smiju li trudnice koristiti preparate za kosu?

U trudnoći promjena kose može biti različita, od pozitivne, kada beživotna kosa zablista novim sjajem do negativne, kad se kosa odjednom opusti i stanji

Iako neki osobito oprezni liječnici savjetuju da se u trudnoći izbjegavaju sredstva za bojanje kose istraživanja nisu pokazala štetnost djelovanja boja za kosu na nerođeno dijete.

Nije dokazano da su preparati za kosu štetni, ali niti da su bezopasni

Kemikalije iz boje se kroz kožu apsorbiraju u toliko maloj količini da se njihovo štetno djelovanje ne smatra mogućim. Jedino na što morate računati je da zbog hormonalnih promjena kosa može reagirati drugačije, pa se može dogoditi da boja kose neće biti onakva kakvu ste očekivali. Boje za kosu sadrže niz kemikalija koje su inače poprilično štetne, sigurniji su pramenovi koji se ne nanose direktno na tjeme i korijen vlasi.

Što se tiče preparata za kovrčanje i ravnanje kose, iako nije dokazana štetnost tih preparata u trudnoći, nije dokazano niti da su potpuno bezopasni. Najsigurnije je ostaviti kosu u njenom prirodnom obliku i u trudnoći izabrati neku jednostavnu frizuru laku za održavanje. Kvaliteta prehrane može pomoći oživljavanju kose, s korištenjem dobrih šampona i regeneratora održat ćete joj sjaj i volumen.

www.cuvarkuca.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:22