NAJTEŽA EPIDEMIJA

SMRTONOSNA BOLEST I DALJE BRZO NAPREDUJE! WHO: 'Od ebole je umrlo više od 1200 ljudi'

A handout picture taken and released on August 7, 2014 by the Spanish Defense Ministry shows aid workers and doctors transferring Roman Catholic priest Miguel Pajares, who contracted the deadly Ebola virus, and Spanish nun Juliana Bonoha Bohe from Madrid's Torrejon air base to the Carlos III hospital upon their arrival in Spain. An elderly Spanish missionary infected with the deadly Ebola virus in Liberia landed in Madrid today, the first patient in the fast-spreading outbreak to be evacuated to Europe for treatment. AFP PHOTO / SPANISH DEFENSE MINISTRY / INAKI GOMEZRESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SPANISH DEFENSE MINISTRY / INAKI GOMEZ" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 INAKI GOMEZ/AFP

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u utorak da je od ebole umrlo 1.229 ljudi, te dodala da su u posljednja tri dana umrle 84 osobe, što i dalje predstavlja brzo napredovanje bolesti unatoč međunarodnoj mobilizaciji.

MINISTARSTVO 'Niti jedna od 18 osoba pod nadzorom u Hrvatskoj nema simptome zaraze ebolom'

Između 14. i 16. kolovoza pojavilo se 113 novih slučajeva koji uključuju potvrđene, moguće i sumnjive slučajeve, te 84 smrtnih ishoda u zemljama zapadne Afrike, prema novom izvješću WHO-a u Ženevi.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Ukupno je od početka epidemije u ožujku WHO zabilježio 2.240 slučajeva bolesti, od kojih 1.229 sa smrtnim ishodom.

Između 14. i 16. kolovoza najviše (53) je umrlih u Liberiji uz 48 novih slučajeva. Ukupno je u toj zemlji zabilježeno 834 slučajeva zaraze od kojih je 466 umrlo.

U Gvineji, od kuda je epidemija krenula, u tom je razdoblju umrlo 14 oboljelih i zabilježeno je 24 novooboljelih. U toj zemlji je zaraženo 534 osoba od kojih je 394 umrlo.

U Sijera Leoneu je 17 zaraženih umrlo i 38 je novih slučajeva zaraze. Ukupno je bilo 848 zaraženih od kojih je 365 umrlo.

U Nigeriji su zabilježena tri nova pacijenta i niti jedan smrtni ishod u tri dana. U najnaseljenijoj zemlji Afrike zabilježeno je ukupno 15 slučajeva od kojih je 4 umrlo.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Osmog kolovoza WHO je epidemiju ebole u zapadnoj Africi odredio kao "izvanredan događaj" i "međunarodni zdravstveni rizik" i preporučio izvanredne mjere u zahvaćenim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:07