BOGATI PROTEINIMA I ŽELJEZOM

ŠTO MOŽE ZAMIJENITI TELETINU I JANJETINU ISPOD PEKE? Znanstvenici mjesecima istraživali nutricionističke vrijednosti i stigli do zanimljivog zaključka

 Andrew Kelly / REUTERS

Premda će vjerojatno velika većina stanovništva zapadnog svijeta prije odabrati teletinu ili janjetinu ispod peke nego pečene, hrskave skakavce, novo istraživanje pokazuje da bi o tome ipak trebalo razmisliti. Znanstvenici Američkog kemijskog društva mjesecima su istraživali nutricionistiičke vrijednosti i prednosti kukaca kao što su skakavci, cvrčci i neke vrste crva i otkrili da su, u usporedbi s govedinom, puno bolji izvor raznih hranjivih tvari, posebno željeza koje se inače smatra jednom od najvećih prednosti mesa.

Njihova je studija objavljena u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry u srijedu, a istraživanje je provedeno s namjerom da se pronađu različiti izvori hranjivih tvari. Premda već postoji niz studija koje su dokazale visokoproteinsku vrijednost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 02:57