NEOČEKIVANI ISHOD

Stručnjakinja za hranu: ‘Mjesec dana jela sam ultraprerađenu hranu da dokažem kako to nije tako loše - rezultati su šokantni!‘

Frizider s hranom/Ilustracija

 Bruno Konjevic/Cropix/Cropix
Industrijski prerađena hrana glavni je krivac za mnoge zdravstvene tegobe i oboljenja
Industrijski prerađena hrana glavni je krivac za mnoge zdravstvene tegobe i oboljenja

Industrijski prerađena hrana glavni je krivac za mnoge zdravstvene tegobe i oboljenja, od pretilosti do raka, slažu se brojni stručnjaci.

Dijetetičaka Jessica Wilson iz Kalifornije pripada većoj skupini zdravstvenih stručnjaka koji misle da dokazi nisu tako jasni, prenosi Daily Mail.

Oni smatraju da je kategorija ‘ultraprocesuirana‘ hrana preširoka i da ne pravi razliku između, primjerice, kruha i slatkiša s puno šećera ili bademovog mlijeka i gaziranih pića.

Stoga je odlučila provesti eksperiment u trajanju od mjesec dana kako bi izmjerila učinke prehrane u kojoj dominira industrijski prerađena hrana na njezin organizam.

Rezulat je bio pomalo neočekivan. Otkrila je da je zahvaljujući takvoj prehrani imala više energije, da je ostajala dulje sita i općenito, kako je napis...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 23:59